Microbryggerier i Polen ~ Gdansk bjuder på det bästa

Microbryggerier i Polen! En dag i både Gdynia & Gdansk med ÖL på agendan!

Först tog vi bussen från båten till stationen i Gdynia det var både snabbt och smidigt. Det kostade oss knappt 10 szloty. En szloty står i cirka 2.35:- … Så 23.50:- Bussen finns inne när färjan ankommer på morgonen men det man måste tänka på är att ha kontanter, du kan inte betala med kort. Sen Vi tog vi en fika –  & efter det gick vi till marknaden o handlade bl.a ett fårskinn och lite kläder. Helt underbara fina fårskinn för ungefär 300:- och ja, det är verkligen en marknad värd namnet! ”Hale Targowe” där finns verkligen något för alla, leksaker, kläder, skinn, läder, mat .. ja en fröjd för ögat att uppleva.

Sen åkte vi till Gdansk det ger lite mer upplevelser och ligger inte så långt bort, en tågresa på cirka 35 minuter. Snabbtåget som vi valde, det går inte att boka hemifrån, det kostade oss för två personer t&r till Gdansk över dagen 24 szloty som är cirka 56:- och det var alltså för oss båda! Det finns ett annat tåg som går att förboka hemifrån men det är dyrare.

Vi la merparten av dagen på att besöka två ölbryggerier, två microbryggerier och vi besökte Brovarnia bryggeri – ett mikrobryggeri som ligger i Gamla Stan i Gdansk precis som det andra som heter Browar piwna. Fantastiskt roligt och verkligen goda öl som passade oss på olika vis. Browar pina vill vi båda besöka igen..

Denna gång hoppade vi över kyrkorna Mariakyrkan och Katarinakyrkan men de är verkligen sevärda. Vi ägnade dagen åt att vandra, njuta av solen och av att vara lediga tillsammans. Vi var verkligen tillsammans – eftersom vi valde buss, tåg och spårvagn blev det många steg, vi gick en mil denna dag och mådde verkligen riktigt bra när vi väl tog Stena Spirit hem för vi hade verkligen maximerat dagen till en härlig dag och med väldigt små utgifter för allt vi fick uppleva.. Så vi unnade oss en taxi från tågstationen i Gdynia när vi tog oss till färjeläget på kvällen.

Ja .. vad kan man göra en dag i Polen under en 36-timmars kryssning, väldigt mycket om man vill. Mest får man om man kombinerar Gdynia och Gdansk tycker jag men vill man så hinner man med ett upplevelserikt besök i huvudstaden Warszawa också men det får vi ta en annan gång. Warszawa tänker någon, jo, man hinner .. Men av de 12 timmarna man har går lite mer än hälften till tågresan så vill man ska man ha det i åtanke.

Jag hittade tidningen ”Poradnik domowy” Den köpte jag hem till Laura ~ Dreamsaboutlife.com~ min fantastiska väninna som är den mest positiva och hjälpsamma jag vet! Å på lördag till helgen är det Laura & jag som åker till Malmö på Bloggmässa som anordnas av SocialU.

imageimage image image

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *