Jakt – att ta bra jaktfoto är en konst

Jakt och även jaktfoto ligger mig väldigt varmt om hjärtat som min omgivning vet om. Jag respekterar skilda åsikter och välkomnar nyfikenheten över vad det är som lockar mig att år ut och år in lägga tid i skogen med att stödfodra, röja i skogen, jaga, bygga torn .. Ett år la vårt jaktlag foder till djuren för 30000:- .. Ja det är så viktigt för oss med bevarade djurstammar och att vara med i arbetet att stödja naturens naturliga biotoper.

Att skildra jakten kan man göra på så många olika vis och sedan några år tillbaka har mitt intresse för fotografering vuxit till att bli ett lika stort intresse som jakten. Att ta bra jaktfoto har blivit allt viktigare för mig och ett bra jaktfoto sprider en bra känsla tycker jag. Det är därför jag ibland har en fotoryggsäck på 10 kilo och vapen och fika .. Jag kan verkligen inte välja. Tyngst är mitt Tamron 150-600, det väger 1,9 kilo. Macrot måste också med.. Insekter är utmanande fotografering.

Intresset för jakt och foto har fört mig till Namibia två gånger och jag längtar till nästa resa. Blir det till Namibia? Jag vet inte eftersom livet ibland kommer emellan men resorna kommer jag inte upphöra med. Resmålen kommer dock variera det vet jag. Som alla vet reser vi ofta och såklart gärna till Polen.

Men .. att ta foto som skildrar jakt. Jag tar gärna bilder på jägare i arbete men undviker slaktfoto, blod och helt enkelt bilder som inte ger den känslan jag känner och vill förmedla.

Några bilder jag är nöjd med… Jag vill förmedla glädjen & för mig är jakten också något jag har tillsammans med min fina man. Min favoritbild av honom är med.. Han är precis där han hör hemma – i skogen & med mig & blicken – ja, den är min!

En av sönerna är med på en bild och hans jaktglädje har blivit nära en heltidssyssla. Han är brandman & all annan  tid utöver det är han instruktör på Godsjakt.se på Bosjökloster. Sveriges mest framgångsrika jaktutbildning.

DSC_0187Smygjakt i Namibia

Älgjakt varje år!

Älgjakt varje år!

Jakttokiga ungar i familjen vänder ryggen till

Jakttokiga ungar i familjen vänder ryggen till

Min kärlek!!

Min kärlek!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *