tidsbudgetering om igen … 2017 nu kör vi

Tidsbudgetering – att budgetera tid? jo, jag har kommit fram till att jag som är en välplanerad kvinna med sinne för logistik och förmåga att ha tusen järn i elden som kommer längre med tidsbudgetering .. Jag gör så mycket roligt!

Tiden är så viktig för mig och med riktigt god tidsbudgetering får jag iallafall ihop 8 veckors ledighet på ett år. Jag har arbetat till störtsta delen som distriktsköterska inom bemanningsbranscchen de senaste 10 åren och det gäller att planera ordentligt för att få vardagspusslet att bli så bra som möjligt.
Målet har nog alltid varit 10 veckors ledigt per år men det har varit svårt för att uppdragen är viktiga att sköta och det är viktigt med kvalite och kontinutet i vården idag. Dessutom ska jag lägga in två teknikfria veckor per år. Inte helt dumt. Naturligtvis kommer mail ansamlas under en vecka, samtal kommer inte besvaras men jag kanske får lite lugn och ro inne i huvudet för att inte bara lyssna på mina böcker utan också fortsätta andra skrivande & fotorelaterade projekt som mest luktar damm just nu.
Hur gör andra? Ingen aning fast de flesta har kanske ett arbete, en anställning som är den styrande i deras tidsbudgetering. För mig är nog den avgörande skillnaden att jag äger min tid eftersom jag inte har någon anställning mer än då jag åtar mig att utföra ett bemanningsuppdrag.

1. Polen – kryssningar om och om igen .. vihar gjort en och har en beställd vi inväntar

2. Thailand .. Nai Yang Beach med vänner i ett par veckors oplanerad glädje.

3. Fotoresa 2017 – till Debrecen – Ungern .. Förra året gick till Köpenhamn

4. Italien – Lake Comosjön dit våra vänner emigrerar

5. Bockajakten i Augusti & Älgjakten i Oktober .. vad annars..

6. Mallorca – resan är beställd & vi flyger i Augusti för snorkling & bad

7. Oväntade & oplanerade äventyr välkomnas som alltid!

8. Året kommer avslutas med jul i stil med Bullerbyn ..

Jag älskar fotografering .. ett foto som får representera detta 2017 får bli ett av mina foto från 2016 som jag gillar, kanske inte det bästa fotomässigt men ändå – min känsla… ta vara på livet – ta vara på stunderna!

tidsbudgetering

Psst.. årets mest teknikfria två veckor blir så klarti Thailand. Nikon räknas inte som teknik – eller hur!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

tidsbudgetering om igen … 2017 nu kör vi — 2 kommentarer

 1. Jag tidsbudgeterar också för att få ut mesta möjliga, Resor planeras långt i förväg, men det finns också möjlighet till spontana utflykter.

  Just nu är i vi i Málaga. Vi hade köpt denna resa innan jag fick mitt nuvarande jobb, så ledighet denna vecka var en förutsättning för att jag skulle ta jobbet. Ibland är det bra att vara ute i god tid,

  I februari blir det några dagar i Binz på Rügen. Det blir det några gånger per år.

  I mars blir det Lübeck för att fira att maken fyller jämnt.

  Början på juni årliga veckoresan till sol och värme med dottern Maja. I år blir det Pisa i Italien. I juli Kreta med maken för att fira femårig bröllopsdag.

  Så rullar det på. Däremellan mycket tid hemma i vårt älskade hus och på sommaren i trädgården. Fram till juni jobbar jag 40%, sen vet jag inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *