Gästbloggare .. talar om Rehab vid fotsmärta

Gästbloggare talar om Rehab vid fotsmärta & det är Faz som skriver.

Du har förmodligen upplevt smärta lite här och där i kroppen men det begränsar inte oss att utföra våra dagliga rutiner. Har man ont i axeln så är det inte roligt men värre kan det bli, speciellt om man upplever fotsmärta. Att inte kunna gå kan verkligen få tiden att stanna, men vad kan man göra? Först och främst spelar det ingen roll var någonstans man har ont, det viktigaste är att ta det som en varningssignal och varva ner. Dagligen är vi stressade, allt måste göras och dygnet räcker inte till. Vår kropp är fantastisk, den kompenserar så att vi ska kunna göra allt vi vill men förr eller senare ger den upp och det är då man upplever värk i kroppen.
Fotsmärta däremot känner du säkert till, lite känningar i hälen som går över under dagen. I värsta fall kan det vara påbörjan till en hälsporre eller plantar fasciit (hälsmärta). Men hur blir man av med hälsmärtan?

Jag blev uppmärksammad av hälsporrerehab.se där du kan läsa mer om erfarenhet av hälsporre och bra rehabiliteringsalternativ. Hälsporre beskrivs som att gå på spik, varje fotnedslag får kroppen att hamna i obalans och det resultera till att man haltar för att kunna gå. Problemet med att halta är att du inte går normalt så långsiktigt kan kroppen bli svagare och fler symptom kan uppstå.

Rehabilitering vid fotsmärta kan ta allt ifrån några veckor till månader beroende på hur länge man har haft det. Självklart är det viktigt att investera i rätt skor med bra stöd till dämpning. En artikel hos nwt.se förespråkar att man inte kan bli av med skador men däremot kan skoinlägg avlasta under perioden du utför rehab övningar. Avlastning är viktigt så att kroppen hinner återhämta sig och påbörja läkningsprocessen.foten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *