tidsbudgetering … 2018 jakt och nöje

Tidsbudgetering … 2018 jakt och nöje ~ ja då var det dags igen för att budgetera tiden. Sedan flera år tillbaka har jag gjort en tidsbudget över vad jag vill uppleva, genomföra och slutföra utanför min arbetstid. Det har hjälpt mig oerhört mycket och förra året slog min man och jag rekord i resor trots livet bjöd på oväntade upplevelser.

Sjukdom går inte att råda över och det medförde att någon resa blev inställd men livet rätade upp sig och med full kraft dessutom. 2018 skiljer sig mycket just på grund av förra årets händelser, jag vill vara mer på hemmaplan, barnen har flyttat ut allihop och vi har rest så mycket att det inte lockar lika mycket. Känslan att vara hemma i Sverige är en enorm trygghet.. Oavsett hur bra det är så är det stor skillnad på att vara patient i Sverige, Namibia eller Spanien.. att vara i annat land och att vara sjuk är ingen höjdare.

Som tidigare är jag lika välplanerad med sinne för logistik och förmåga att ha tusen järn i elden  – jag är absolut en person som kommer längre med tidsbudgetering .. det är den som är grunden för att få livets goda och samtidigt arbeta fullt ut. Det som möjliggör är givetvis att jag ”äger min tid”.. sedan många år arbetar jag som distriktsköterska i bemanningsvärlden och kompletterar på vårdcentraler, sjukhem, skolor mm där det behövs förstärkning.

Kanske 2018 blir det året då jag återvänder till en fast tjänst, jag har övervägt det ibland. Ett arbete med utmaning skulle locka och tiden får utvisa hur livet utvecklar sig.

Dessutom ska jag som tidigare lägga in två internet-fria veckor per år. Inte helt dumt. Naturligtvis kommer mail ansamlas under en vecka, samtal kommer inte besvaras men jag  får lugn och ro i sinnet för att lyssna och läsa mina böcker samt pyssla aktivt med fotografering och skrivande.
Hur gör andra för att hinna med nöje och arbete? Ingen aning fast de flesta har kanske ett arbete, en anställning som är den styrande i deras tidsbudgetering. För mig är nog den avgörande skillnaden att jag äger min tid eftersom jag inte har någon anställning mer än då jag åtar mig att utföra ett bemanningsuppdrag.

1. Polen – kryssningar om och om igen ..hälsa på våra fgoda vänner som bor i Gdynia. En fantastisk stad som fler borde uppleva.

2. Fotoresa 2018 – inte beslutat ännu ..  Förra året gick den till Debrecen i Ungern.

3. SEGLA!! .. en veckas segling i svensk skärgård.. vi har tre båtar, två är med segel och detta är något jag längtar efter.

5. Bockajakt i Augusti

6. Älgjakt i September för mig med damlaget i Västerbotten

7. Älgjakt i Oktober med min man & jaktlaget hemma i Småland

7. Oväntade & oplanerade äventyr välkomnas som alltid!

8. Året kommer avslutas med en annorlunda jul !

Jag älskar fotografering .. ett foto som får representera kommande 2018 får bli ett av mina foto från 2017 som jag älskar och representerar glädjen i livet och att det kan var den enklaste lek som ger den största glädje. Bilden är tagen i Debrecen av lekfulla barn som leker i en fontän för att undvika vattenstrålarna .. ja fontänen är till för lek för alla åldrar ! Fontänen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

tidsbudgetering … 2018 jakt och nöje — 2 kommentarer

 1. Jag tidsbudgeterar också för att få ut mesta möjliga, Resor planeras långt i förväg, men det finns också möjlighet till spontana utflykter.

  Just nu är i vi i Málaga. Vi hade köpt denna resa innan jag fick mitt nuvarande jobb, så ledighet denna vecka var en förutsättning för att jag skulle ta jobbet. Ibland är det bra att vara ute i god tid,

  I februari blir det några dagar i Binz på Rügen. Det blir det några gånger per år.

  I mars blir det Lübeck för att fira att maken fyller jämnt.

  Början på juni årliga veckoresan till sol och värme med dottern Maja. I år blir det Pisa i Italien. I juli Kreta med maken för att fira femårig bröllopsdag.

  Så rullar det på. Däremellan mycket tid hemma i vårt älskade hus och på sommaren i trädgården. Fram till juni jobbar jag 40%, sen vet jag inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *