Min stora dag .. dagar som gör skillnad

 


Min stora dag – dagar som gör skillnad. Jag åkte som Medicinsk Volontär i påskas och upplevde underbara dagar där jag var en del i dagarna för barnen som reportaget i Aftoblandet Svenska Hjältar är med ..

Hjältar är vi inte tycker jag – vi är volontärer och ger vår tid med glädje för att skapa en stund där man oavsett hinder eller sjukdom får vara med om dagar som skapar glädje & minne. Reportaget är fint .. klicka gärna på länken och läs men absolut.. det vi främst är .. är volontärer där hjärtat klappar extra för barn som behöver få guldkant på vardagen.

Processed with VSCO with au5 preset

Processed with VSCO with au5 preset

2A68C935-4186-4A94-B7F6-693CA503CFA3 5E5C8AF9-8E3E-4A58-B445-96BDD27A235E

Bilder av Tova och Emelie

Jukkasjärvi – läger med Min Stora Dag

7C5F5050-61A7-4F30-A599-5E3FF7F02351 CC5A0A3E-7ABB-4F09-A4D2-4BA1049E2360 88CAFA1E-8D9D-4080-93E6-2FEB1F9E3227 854E3AF4-5CA7-4703-A751-247DB5A541D9 8BC728B3-3674-445C-8C86-029433816D2AJukkasjärvi läger med ”Min Stora Dag” ..Det var det jag gjorde i påsk istället för traditionellt påskfirande med familjen. Vi var13 ungdomar, 4 volontärer och så jag som medicinsk volontär.. härliga äventyr med besök på på ishotellet, skotertur med pimpelfiske oxh hundspann. Alla ungdomar som var med på lägret var fantastiska .. det var glädje, gemenskap och vänskap som aldrig förr. Möte med renar och djupa hopp i snödrivor .. ja det var verkligen en upplevelse och jag hoppas att alla ungdomar som var med känner likadant.

Älgjakt och Stavaträsk

Älgjakt och Stavaträsk .. ja .. jag är tillbaka efter en lång paus. Bloggandet tog tid från vardagen förut och jag beslutade mig helt enkelt för en paus från sociala medier. Välbehövlig paus och tid över till annat blev det. En hel del fotografering har det blivit och även en fantastisk tid med resor och framförallt det som ligger mig så varmt om hjärtat – jakt. Att berätta om detta just Stavaträsk och älgjakt gör jag med glädje och värme.

En vän som jag lärde känna genom FB och som jag skjutit en hel del lerduvor med, ja hon pangade flest, jag tog mig på slutet o fick en o annan jag också. Hon var den som hörde av sig och berättade att hon gått med i ett damjaktlag i Västerbotten och undrade om jag ville komma med som gäst .. wooohoooo .. ja jag tänkte .. nu säger jag JA .. livet väntar inte och det var en fantastisk upplevelse och på självaste julafton halade jag upp en skogsantenn som jag önskat mig i julklapp och i den hade min man klistrat fast ett meddelande att jag var invald som ordinarie medlem och att min man betalat avgiften för 2018! Detta skedde alltså redan i början av November när jag var där på plats och helt utan min vetskap.

Jag har undrat denna tid och tänkte nog att de har nog möte till våren men begrep inte vem jag skulle fråga o alla svar när jag frågade var så svävande .. hahahaha… alla visste vad jag skulle få i julklapp och jag blev utan underdrift stormande lycklig.

hahahaha.. ringde på julafton till min vän och sa bara -”jag älskar dig” … hahaha .. då förstod hon att jag hade öppnat min julklapp. Tänk att som vuxen få uppleva en så stor oväntad glädje!

Lyckliga dagar mina sagt var det under dessa dagar i Västerbotten och vackra Stavaträsk där Anders ordnade med god mat och boende som var så bra att vi alla längtade tillbaka till Stavaträsk.

DSC_1294 DSC_1328 DSC_1364

Nybygge – naturvänligt för miljöns skull

Nybygge – naturvänligt för miljöns skull

Vi är i flyttningsfas i livet .. våra barn har precis flyttat ut och vi har ett väldigt stort sekelskifteshus på två våningar och med källare som vi nu känner är på tok för stort för oss. Tankarna och funderingarna på en flytt har vuxit fram och vi pratar om att bygga hus och hur viktigt det är att alla börjar använda naturvänliga byggmaterial. Vi vill bygga ett naturvänligt hus om vi beslutar oss för att bygga nytt. Vi vill gärna värna om miljön genom att återvinna och köpa miljövänliga varor & det innefattar i princip allt från minsta byggsten till färdigt hus. En del inspiration har vi hittat på weber.se & sen har vi fått många ideer genom att åka runt och helt enkelt titta på hur andra gjort hållbara miljövänliga lösningar. Fördelen på Webers hemsida för oss är att det finns vettiga digitala verktyg, dokument och vi kommer väldigt långt och kan forma våra ideer på ett enkelt vis. Det är verkligen spännande att forma tanken kring ett helt nytt hus. Vi vill ha enplanshus, det ska från början vara anpassat med öppna planlösningar för att vi vill bo livet ut i det vi skapar. Solenergi och återvinning är två viktiga saker vi vill ha med oss i utformandet. Var vi hamnar vet vi inte men det är väldigt roligt!

grönahuset

Svensknabben – en plats i Kalmar där tiden stannar till

ölandsbron

Svensknabben – en plats i Kalmar där tiden stannar till

Här på Svensknabben har vi som många andra en lite båt som vi njuter av våra lediga stunder. Vi har en liten segelbåt, en Marieholm 20 och en ryds hajen för de dagar när vi vill komma iväg lite fortare.. två helt skilda saker motorbåt eller segel men absolut havet som gemensam nämnare.

Här finns en fin plats att vara på & den välskötta ”Segelklubben Kaparna”har sitt fantastiska klubbhus här. Svensknabben ligger precis norr om brofästet vid Ölandsbron.

Detta år har vi och kommer resa flitigt och intensivt men redan nu vet vi att nästa år då är det bara båt och jakt vi kommer lägga den där tunga energin på..

Visserligen älskar vi att resa men när man som vi och jag i synnerhet rest så mycket som jag gjort senaste tiden så längtar i alla fall jag efter en sommar på hemmaplan.

Fototid i Kalmar

Fototid i Kalmar och helt underbar tid för fotografering! Ljuset är fantastiskt och att lägga tid på så fototid är något som ger mig positiv energi och återhämtning. Så .. ja detta med att skriva långa inlägg i sommartid blir det kanske lite mindre av utan mer foto i bloggen just nu i alla fall.. på fredag – midsommarafton åker jag och mannen till Milano för att fira midsommar – jo – det kan man faktiskt och även där kan det bli fototid !

19224951_10209770030583869_8209860230905622221_n 19225495_10209786023503682_1556465759647850655_n 19225663_10209777038399060_3971898047332821376_n19149410_10209777037159029_6830236148242008166_n

Trygga familjehem med extra tid för omsorg

Trygga familjehem med extra tid för omsorg viktigt är så viktigt! Det finns ett stort behov av trygga familjehem för ungdomar och människor med olika typer av behov. Det är ett speciellt liv att bli familjehem och vi har varit det i många år men nu när vårt eget yngsta barn blir det ett avslut för några år. Min tanke är att återgå som jourfamilj när vi blir några år till och då för riktigt små barn som behöver en akut placering.

Att vara familjehem är ett sätt att leva tycker jag. Det finns något speciellt i att ta hand om, ta emot och på olika sätt omfamna ett barn från en annan familj. Detta var vårt sätt att arbeta för barn i världen, vi gjorde en insats för de barnen vi hade omkring oss. Vi brukade säga att vi hellre mättar ett barn i grannskapet än att vi skickar 100:- till Afrika. Nu stöttar vi visserligen fattigdom och misär i tredje världen också men för oss har det alltid varit viktigt att göra en insats och en skillnad där vi är.
Visst – det är inte bara guld och gröna ängar, nej, långt därifrån men det är ju inte livet heller med egna barn. Jag önskar fler kunde tänka sig att vara åtminstone kontakt eller stödfamilj. Det kan ju till exempel vara en ung ensamstående mamma som behöver avlastning en helg i månaden. Det behöver inte vara värsta scenarier. Det handlar om att hjälpa till och bara vara en vanlig familj.

Något perfekt hem var vi inte – finns ingen möjlighet i världen. Det finns inga perfekta hem däremot många hem med utrymme för bonusbarn som behöver komma i trygga familjehem med en bra struktur i vardagen.

Vad vill jag säga -jo, det är så många unga idag som har vuxna runt sig som inte orkar. Jag önskar att fler ville bli familjehem och hoppas att jag kan nå någon som vill iallafall fundera över detta med familjehem.
Tycker du det är viktigt att det finns gott om bra familjehem i alla Sveriges kommuner så att alla som lever i ett otryggt hem har möjligheten att lämna det hemmet och komma till en tryggare miljö?
Eller att personer med olika funktionsnedsättningar har möjligheten att få den assistans och service de behöver så de kan leva ett så bra och fritt liv som möjligt?
Finns det något du tycker det talas för lite om gällande familjehem eller om olika typer av specifika stöd som det borde finnas mer resurser för? Jag svarar gärna utifrån våra erfarenheter eller så kan man
läsa mer om familjehem hos Kureraomsorg.se som arbetar just med focus på den trygga omsorgen som så väl behövs.
Det finns många jobbiga familjesituationer, alltså många barn som far illa på olika sätt. Det finns familjer som går igenom tunga situationer som reder ut sig om de får avlastning och en välbehövlig paus. Det finns ingen mall för vilka barn det är som kan behöva en extra förälder.
Att vara familjehem är också att många gånger bara vara där, att lyssna och att ställa upp när ingen annan gör det.
Vi är stolta över att barnen haft förtroende för oss och att de kom när livet känns jobbigt. Vi byggde hela vårt föräldraskap på en sak och det var ärlighet. Att vara ärlig är något vi kräver för att vi ska kunna ställa upp även när det blir riktigt jobbigt. Har vi alla korten på bordet vet vi vad vi har att utgå ifrån. Det kan vara det enkla att – tala om var du ska gå så jag vet var jag ska börja leta. Eller… -ring om det händer något ikväll, jag kommer.
Det finns en hake med detta att curla och ställa upp som vi gjorde. Nu vet iallafall inte jag riktigt vad jag ska göra det var en underbar tid .. men till att börja med så reser jag en hel del och faktiskt .. det känna rätt att få en paus nu några år innan vi blir akuthem.

Ha de mysigt i solen idag – det ska jag ..

_DSC0442

Sommar & Sol på Nationaldagen & glädje såklart!

Sommar & Sol på Nationaldagen .. själv arbetar jag och unnar mig några rader på lunchen.. vaknade utvilad idag och mår riktigt bra.. vårens förkylningar som varit långdragna hoppas jag att de gett med sig helt nu.

blåsa maskros

Sommar & Sol .. visst är det något speciellt när den ljusa tiden på året äntligen är här. Själv har jag skickat brev och mail till de nya jaktmedlemmarna i jaktlaget så för min del även om det är resor inplanerade så är jakten & hösten högst aktuell. Det ska planeras en hel del, fixas på jaktmarken och förberedas inför årets jakt.

Innan dess blir det nog en o annan grillkväll hemma på altanen och vi njuter verkligen av all tid vi får tillsammans och iår får vi mer än någonsin. Att planera och att lägga tidsbudget är ju en av hörnstenarna i mitt och familjens liv för att få maximalt av sommar och sol. ..

Men först innan något annat händer är det studentfirande hemma i familjen .. minsting tar studenten på fredag och det är verkligen ett mirakel .. min fina minsting som verkligen inte haft den enklaste vägen i livet med sjukdomar och hinder som han gång på gång trotsat och tagit sig fram i livet och lyckats gång efter gång.. Hans dröm och det han önskar sig i studentpresent kommer helt klart slå in på fredag .. vill verkligen ge honom det bästa av alla världar .. så på fredag smäller det till ordentligt .. han kommer bli så lycklig … Vi har hyrt lokal och bjuder släkt och vänner traditionsenligt som en student ska vara med buffé & glada tal och givetvis kommer jag som den paparazzi-mamma jag är ta foto för att göra hans dag oförglömlig. För att göra det enkelt för oss har vi beställt både mat och tårtor via catering.. det känns lite bakvänt eftersom jag om någon kan göra en buffé men jag arbetar och överlåter till min man att fixa och förbereda kalaset!

Sommarblommor … kan man aldrig få nog av …

sommarkryp

 

Blomstertider & lite allmänt om livet nu

Blomstertider & lite allmänt om livet nu .. Äntligen sommar eller hur ? Själv har jag kommit igång både med kameran & träningen på Fitness 24/7. Jag bemannar för fullt i Värnamo och trivs med livet precis så det det är nu. Imorgon ska jag jobbar och efter jobbet blir det ytterrligare ett träningspass. Ledighet efter detta o hela fyra dagar ledigt på rad… ett kalas inplanerat & sen .. ja äntligen lite röjning hemma och städning av prylar som ska kastas. Dessutom har vi snart studentfirande för minsting som äntligen tar studenten. Min fina goa minsting – mitt mirakelbarn som lever mot alla odds och dessutom ett helt fantastiskt bra liv! Denna blomstertid är underbar och i hjärtat är det mesta i livet i full blomning!

BLOMMA (3 of 12) BLOMMA (6 of 12) BLOMMA (10 of 12) BLOMMA (11 of 12)

Gästbloggare .. talar om Rehab vid fotsmärta

Gästbloggare talar om Rehab vid fotsmärta & det är Faz som skriver.

Du har förmodligen upplevt smärta lite här och där i kroppen men det begränsar inte oss att utföra våra dagliga rutiner. Har man ont i axeln så är det inte roligt men värre kan det bli, speciellt om man upplever fotsmärta. Att inte kunna gå kan verkligen få tiden att stanna, men vad kan man göra? Först och främst spelar det ingen roll var någonstans man har ont, det viktigaste är att ta det som en varningssignal och varva ner. Dagligen är vi stressade, allt måste göras och dygnet räcker inte till. Vår kropp är fantastisk, den kompenserar så att vi ska kunna göra allt vi vill men förr eller senare ger den upp och det är då man upplever värk i kroppen.
Fotsmärta däremot känner du säkert till, lite känningar i hälen som går över under dagen. I värsta fall kan det vara påbörjan till en hälsporre eller plantar fasciit (hälsmärta). Men hur blir man av med hälsmärtan?

Jag blev uppmärksammad av hälsporrerehab.se där du kan läsa mer om erfarenhet av hälsporre och bra rehabiliteringsalternativ. Hälsporre beskrivs som att gå på spik, varje fotnedslag får kroppen att hamna i obalans och det resultera till att man haltar för att kunna gå. Problemet med att halta är att du inte går normalt så långsiktigt kan kroppen bli svagare och fler symptom kan uppstå.

Rehabilitering vid fotsmärta kan ta allt ifrån några veckor till månader beroende på hur länge man har haft det. Självklart är det viktigt att investera i rätt skor med bra stöd till dämpning. En artikel hos nwt.se förespråkar att man inte kan bli av med skador men däremot kan skoinlägg avlasta under perioden du utför rehab övningar. Avlastning är viktigt så att kroppen hinner återhämta sig och påbörja läkningsprocessen. Läs mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...