Elite Hotell – Statshotellet i Växjö ger det lilla extra

 Min äldsta son har gift sig & jag har fått en svärdotter. Det känns verkligen som en ny ”era” i livet ..

De ville gör ett litet bröllop och valde borgerligt och jag var med denna fantastiska dag.. som överraskning till dem för att de skulle minnas sin speciella dag bokade jag ett ”love-paket” på Elite Hotel i Växjö och fick även hjälp av Söders Blommor i Växjö med ett underbart vackert hjärta av rosor som de arrangerade på sängen i deras lyxiga rum..

Jag bokade bord på hotellets resturang och även ett rum till mig själv på hotellet.. Ett udda arrangemang kanske men deras dag blev fantastisk och det väntade champagne & en fin ostbricka på rummet och givetvis presenter till brudparet..

maten var enastående god och jag uppskattar det öppna köket som gör att man ser matlagningen & får uppleva köket och matens resa från gryta till bord.

Underbart hotell med fantastisk personal .. de gjorde det lilla extra som gör att jag absolut kommer boka en helg för egen del framöver .. en helg när jag och men hunk bara vill softa o ha de bra .. detta hotell är verkligen i toppklass!D2ECD668-DDFF-4DDD-A0BB-91E3AAFA68F63095CA24-8333-4D40-BDDF-AFF98038091D

Min stora dag .. dagar som gör skillnad

 


Min stora dag – dagar som gör skillnad. Jag åkte som Medicinsk Volontär i påskas och upplevde underbara dagar där jag var en del i dagarna för barnen som reportaget i Aftoblandet Svenska Hjältar är med ..

Hjältar är vi inte tycker jag – vi är volontärer och ger vår tid med glädje för att skapa en stund där man oavsett hinder eller sjukdom får vara med om dagar som skapar glädje & minne. Reportaget är fint .. klicka gärna på länken och läs men absolut.. det vi främst är .. är volontärer där hjärtat klappar extra för barn som behöver få guldkant på vardagen.

Processed with VSCO with au5 preset

Processed with VSCO with au5 preset

2A68C935-4186-4A94-B7F6-693CA503CFA3 5E5C8AF9-8E3E-4A58-B445-96BDD27A235E

Bilder av Tova och Emelie

Jukkasjärvi – läger med Min Stora Dag

7C5F5050-61A7-4F30-A599-5E3FF7F02351 CC5A0A3E-7ABB-4F09-A4D2-4BA1049E2360 88CAFA1E-8D9D-4080-93E6-2FEB1F9E3227 854E3AF4-5CA7-4703-A751-247DB5A541D9 8BC728B3-3674-445C-8C86-029433816D2AJukkasjärvi läger med ”Min Stora Dag” ..Det var det jag gjorde i påsk istället för traditionellt påskfirande med familjen. Vi var13 ungdomar, 4 volontärer och så jag som medicinsk volontär.. härliga äventyr med besök på på ishotellet, skotertur med pimpelfiske oxh hundspann. Alla ungdomar som var med på lägret var fantastiska .. det var glädje, gemenskap och vänskap som aldrig förr. Möte med renar och djupa hopp i snödrivor .. ja det var verkligen en upplevelse och jag hoppas att alla ungdomar som var med känner likadant.

Tillbaka .. nu kör vi 2018!

Tillbaka .. nu kör vi 2018!

Visst är det så att tiden rusar iväg & att blogga eller hålla mig uppdaterad med Facebook Instagram eller sociala medier över huvudtaget har helt enkelt inte blivit av. 

Men .. nu tänkte jag att en uppdatering är på sin plats. Varför det inte blivit av vet jag inte men jag har helt enkelt haft fullt upp med vardagen och inte haft energi eller lust. Nu när våren är i antågande ändrar det sig det vet jag- så kommer kameran fram också. Jag uppdaterade mig till en Nikon D7200 och är fortfarande otroligt nöjd med den.

i påsk ska jag till Jukkasjärvi som medicinsk volontär för ett läger i regi av ”Min Stora Dag” .. jag ansvarar för medicinsk bedömning och även för att vi gör en fotobok. Jag hoppas verkligen att alla ungdomar kommer hem fyllda av glädj och trygg styrka med energi och att de får nya vänner. Jag har aldrig varit så långt upp i Sverige tidigare och ser fram mot en upplevelse fylld av glädje och ivriga unga i en spännande miljö.

Jag är glad över mitt yrkesval – det ger mig så otroligt mycket tillbaka varje dag som jag är i arbete. Just nu är jag på två arbetsplatser .. Capio Hovshaga i Växjö och ibland på jourläkarcentralen i Karlshamn .. Primärvård är så kul! Alla dagar innehåller fantastiska möte med människor i telefon, på mottagning & via mail. Jag arbetar både som diabetessköterska och distriktsköterska här och denna vårdcentral är fantastisk. Energi, vilja och glädje med kollegor som verkligen jobbar i teamkänsla som bär framåt. Nu är ”bättre besök” infört och det är en möjlighet för patienter att själva skriva, berätta,välja tider och vara delaktiga. Digitaliseringen är på framtåg! I Karlshamn är det jourläkarcentral och det handlar väldigt mycket om triagering och just triagering är något som är roligt och otroligt viktigt idag. Patienten ska får rätt vård på rätt nivå.

Livet innehåller såklart vardag också och fritid såklart …akten .. ja det blåser alltid friska vindar och 2018 så blir det förändringar även där. Jag går ur jaktlaget hemmavid som jag varit med i under de sista 8 åren och låter kroppen vila lite. Jakt blir det ändå men inte på samma vis.

Snart stundar återigen en polen-kryss med Stena Line.. ja .. vad kan jag säga som inte är sagt eller skrivet? Det är i särklass en favorit när det gäller båtkryssning, mat,spa,taxfree, personalen .. allt är så där perfekt bra som det bara kan bli.

Planering och aktivt förberedande för att flytta pågår för fullt. Tanken är att när vi hittar ett annat boende som vi tycker om så tar ett av barnen över huset. Vart vi ska – ingen aning? Lägenhet på ungefär 100 kvm,högt i tak och centralt står på önskelistan och vi har kontakt med några fastighetsbolag och vi får se .. det måste vara rätt men när det väl är det så lyfter vi till nästa hem.2FFC7026-9F16-4208-93D5-2727C3D141BB

tidsbudgetering … 2018 jakt och nöje

Tidsbudgetering … 2018 jakt och nöje ~ ja då var det dags igen för att budgetera tiden. Sedan flera år tillbaka har jag gjort en tidsbudget över vad jag vill uppleva, genomföra och slutföra utanför min arbetstid. Det har hjälpt mig oerhört mycket och förra året slog min man och jag rekord i resor trots livet bjöd på oväntade upplevelser.

Sjukdom går inte att råda över och det medförde att någon resa blev inställd men livet rätade upp sig och med full kraft dessutom. 2018 skiljer sig mycket just på grund av förra årets händelser, jag vill vara mer på hemmaplan, barnen har flyttat ut allihop och vi har rest så mycket att det inte lockar lika mycket. Känslan att vara hemma i Sverige är en enorm trygghet.. Oavsett hur bra det är så är det stor skillnad på att vara patient i Sverige, Namibia eller Spanien.. att vara i annat land och att vara sjuk är ingen höjdare.

Som tidigare är jag lika välplanerad med sinne för logistik och förmåga att ha tusen järn i elden  – jag är absolut en person som kommer längre med tidsbudgetering .. det är den som är grunden för att få livets goda och samtidigt arbeta fullt ut. Det som möjliggör är givetvis att jag ”äger min tid”.. sedan många år arbetar jag som distriktsköterska i bemanningsvärlden och kompletterar på vårdcentraler, sjukhem, skolor mm där det behövs förstärkning.

Kanske 2018 blir det året då jag återvänder till en fast tjänst, jag har övervägt det ibland. Ett arbete med utmaning skulle locka och tiden får utvisa hur livet utvecklar sig.

Dessutom ska jag som tidigare lägga in två internet-fria veckor per år. Inte helt dumt. Naturligtvis kommer mail ansamlas under en vecka, samtal kommer inte besvaras men jag  får lugn och ro i sinnet för att lyssna och läsa mina böcker samt pyssla aktivt med fotografering och skrivande.
Hur gör andra för att hinna med nöje och arbete? Ingen aning fast de flesta har kanske ett arbete, en anställning som är den styrande i deras tidsbudgetering. För mig är nog den avgörande skillnaden att jag äger min tid eftersom jag inte har någon anställning mer än då jag åtar mig att utföra ett bemanningsuppdrag.

1. Polen – kryssningar om och om igen ..hälsa på våra fgoda vänner som bor i Gdynia. En fantastisk stad som fler borde uppleva.

2. Fotoresa 2018 – inte beslutat ännu ..  Förra året gick den till Debrecen i Ungern.

3. SEGLA!! .. en veckas segling i svensk skärgård.. vi har tre båtar, två är med segel och detta är något jag längtar efter.

5. Bockajakt i Augusti

6. Älgjakt i September för mig med damlaget i Västerbotten

7. Älgjakt i Oktober med min man & jaktlaget hemma i Småland

7. Oväntade & oplanerade äventyr välkomnas som alltid!

8. Året kommer avslutas med en annorlunda jul !

Jag älskar fotografering .. ett foto som får representera kommande 2018 får bli ett av mina foto från 2017 som jag älskar och representerar glädjen i livet och att det kan var den enklaste lek som ger den största glädje. Bilden är tagen i Debrecen av lekfulla barn som leker i en fontän för att undvika vattenstrålarna .. ja fontänen är till för lek för alla åldrar ! Fontänen

Älgjakt och Stavaträsk

Älgjakt och Stavaträsk .. ja .. jag är tillbaka efter en lång paus. Bloggandet tog tid från vardagen förut och jag beslutade mig helt enkelt för en paus från sociala medier. Välbehövlig paus och tid över till annat blev det. En hel del fotografering har det blivit och även en fantastisk tid med resor och framförallt det som ligger mig så varmt om hjärtat – jakt. Att berätta om detta just Stavaträsk och älgjakt gör jag med glädje och värme.

En vän som jag lärde känna genom FB och som jag skjutit en hel del lerduvor med, ja hon pangade flest, jag tog mig på slutet o fick en o annan jag också. Hon var den som hörde av sig och berättade att hon gått med i ett damjaktlag i Västerbotten och undrade om jag ville komma med som gäst .. wooohoooo .. ja jag tänkte .. nu säger jag JA .. livet väntar inte och det var en fantastisk upplevelse och på självaste julafton halade jag upp en skogsantenn som jag önskat mig i julklapp och i den hade min man klistrat fast ett meddelande att jag var invald som ordinarie medlem och att min man betalat avgiften för 2018! Detta skedde alltså redan i början av November när jag var där på plats och helt utan min vetskap.

Jag har undrat denna tid och tänkte nog att de har nog möte till våren men begrep inte vem jag skulle fråga o alla svar när jag frågade var så svävande .. hahahaha… alla visste vad jag skulle få i julklapp och jag blev utan underdrift stormande lycklig.

hahahaha.. ringde på julafton till min vän och sa bara -”jag älskar dig” … hahaha .. då förstod hon att jag hade öppnat min julklapp. Tänk att som vuxen få uppleva en så stor oväntad glädje!

Lyckliga dagar mina sagt var det under dessa dagar i Västerbotten och vackra Stavaträsk där Anders ordnade med god mat och boende som var så bra att vi alla längtade tillbaka till Stavaträsk.

DSC_1294 DSC_1328 DSC_1364

Nybygge – naturvänligt för miljöns skull

Nybygge – naturvänligt för miljöns skull

Vi är i flyttningsfas i livet .. våra barn har precis flyttat ut och vi har ett väldigt stort sekelskifteshus på två våningar och med källare som vi nu känner är på tok för stort för oss. Tankarna och funderingarna på en flytt har vuxit fram och vi pratar om att bygga hus och hur viktigt det är att alla börjar använda naturvänliga byggmaterial. Vi vill bygga ett naturvänligt hus om vi beslutar oss för att bygga nytt. Vi vill gärna värna om miljön genom att återvinna och köpa miljövänliga varor & det innefattar i princip allt från minsta byggsten till färdigt hus. En del inspiration har vi hittat på weber.se & sen har vi fått många ideer genom att åka runt och helt enkelt titta på hur andra gjort hållbara miljövänliga lösningar. Fördelen på Webers hemsida för oss är att det finns vettiga digitala verktyg, dokument och vi kommer väldigt långt och kan forma våra ideer på ett enkelt vis. Det är verkligen spännande att forma tanken kring ett helt nytt hus. Vi vill ha enplanshus, det ska från början vara anpassat med öppna planlösningar för att vi vill bo livet ut i det vi skapar. Solenergi och återvinning är två viktiga saker vi vill ha med oss i utformandet. Var vi hamnar vet vi inte men det är väldigt roligt!

grönahuset

Polen med bil & Stena Line

Polen med bil

Polen är ett land vi gärna återkommer till och i sommar blev det äntligen av att vi tog med oss bilen över. Vi har åkt på flera 24-timmars och 36-timmars kryssningar med Stena Line, handlat en del i samband med dem och sparat våra eXtra-poäng så resan över kostade inte en enda krona när vi väl bokade och beställde. Fantastisk bonus som verkligen var välkommen att plocka ut till betalning av färjeöverfarten.
Viktigt att tänka på är att man MÅSTE ha med sig registreringsbevis i original för den bilen man åker över med!
Väl på båten hade vi uppgraderat till Panorama Class (här finner du deras olika hytter)  och ja dessa hytter är verkligen prisvärda. Jag uppskattar verkligen att sova i en riktig säng istället för en enkel sängplats som är mer som en kojplats.

Vi började med att träffa våra vänner i Gdynia som vi lärt känns genom min glädje av streetphoto där jag tidigt förra året fotograferade en mamma där jag sedermera tog kontakt för att ge bort foto som resulterade i en fantastisk vänskap med henne, hennes familj och vänner till dem.

annamikime and Henryk

Hennes gammelmorfar 93 år visade sig vara en man med förflutet i FN-tjänst & har tjänstgjort som Överstelöjtnant. Han är 93 år och har ägnat många år till att samla på förtjänstmedaljer och är aktiv föreläsare på universitet och hade när vi var där en pågående utställning på Marina Museum i Gdynia. Fantastiska Henryk gav oss en personlig guidning och visade och berättade historik kring olika krig, FN-insatser och om personerna bakom medaljerna. Fantastiskt och på flytande engelska. Vilken fantastisk person han är! (en artikel om honom finns här, dock på polska men enkelt att översätta med google)

Gdynia i sig själv är en riktig pärla som är värd att nämnas. Här finns det fantastiska stränder och strandpromenader där man kan fika, bada njuta eller kanske ta en tur med båt ut till halvön HEL som är en underbar upplevelse för den som älskar sol och bad.
I stan i Gdynia finns många fina små restauranger, det finns ofta tid hos barberaren eller frissan med kort varsel. En god öl och några polska piroger och jag är mer än nöjd!

gdynia

Senare under semestern tog vi oss söderöver till staden Chelmno där man finner Europas längsta ringmur, ett renässansrådhus även innehållande ett renässansmuseum och miljöer som är helt unika. Här finner man också den fantastiska Mariakyrkan som uppfördes 1280-1320.

chelmno

På slutet av resan besökte vi Stutthof. Stutthof var ett koncentrationsläger och det finns kvar som besöksmål och viktig påminnelse om andra världskrigets massmord. Det ligger några mil utanför Gdansk i norra Polen, öster om staden Danzig. Det var och blev en stark upplevelse för oss, det är svårt att ta in när man förstår ytorna och storleken och tar till sig informationen som finns genom olika utställningar i barackerna.

stutthof stutthof2

Vi avslutade vår bilsemester med att umgås med Henryk, Anna & Magdalena och samtalade vidare om medaljer och historik. Han visade oss sina fina dekorationer han fått genom åren, bland annat är han dekorerad med svenska Birgittaorden av nunnorna i Gdansk.

På vägen hem – återigen Panorama class och en välbehövlig pedikyr för trötta fötter .. Puré Nordic Spa är verkligen riktigt bra och vill man ha behandling är det klokt att maila dem när man har bokat och vet när man ska åka. Bada i spa kostar 100:- och behöver sällan förbokas men å andra sidan varför inte .. det går att boka i samband med beställningen av resan.

Vi kommer absolut åka tillbaka och Henryk tipsade oss om att besöka slottet i Malbork och det kan vi ju knappast säga nej till.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...